» Professionele Printservice Fotovaklab
Archieven
Categorieën
Get in touch!
twee + = 11
Verstuur Wis

Professionele Printservice Fotovaklab

” Fotografie is een vak en een ambacht. Omdat PhotoArtist streeft naar de hoogst haalbare kwaliteit in het vak gebeurt alles in eigen beheer. Dit begint met de bespreking vooraf waarna de foto opdracht volgt. Ook de fotobewerking achteraf, het eventueel maken van een album en het afdrukken van de foto’s gebeurt allemaal bij PhotoArtist in de fotostudio. Alleen op deze wijze is er controle op het hele proces en kunnen we ervoor zorgen dat elementen eraan bijdragen u de hoogst haalbare kwaliteit af te leveren.”

Professionele Printservice (Fotovaklab).
Foto’s afdrukken gebeurt volledig in eigen beheer. Voor ons geen “commerciële” print centrale. Het gaat om kwaliteit als het  om foto’s afdrukken gaat!
Foto’s afdrukken is een vak apart.

Papier formaat
Om de beste foto’s af te drukken, gebruiken wij  professionele grootformaat printers. Hiermee kunnen afdrukken van 10×15 cm tot A2 formaat worden gemaakt. Alle apparatuur, en dus ook de printers, worden regelmatig gekalibreerd. Dit garandeert de juiste kleurweergave en beste kwaliteit afdruk.

In de printers zitten speciale museum kwaliteit pigment inkten (ipv waterbasis). Deze inkten bevatten minuscule (niet opvallende) chrome deeltjes die op het papier blijven liggen als ze drogen. Dit resulteert in een mooier, helderder kleurverloop, meer kleuren en betere contrasten. Hierdoor komt de foto echt tot leven. Daarbij heeft de inkt een museum houdbaarheid. Kleurenfoto’s garanderen een lichtechtheid van 200 jaar en bij zwart/wit foto’s is dit meer dan 200 jaar. Hoe lang wilt u dat uw mooiste herinnering goed blijft?

Voor iedere situatie is het kiezen van het juiste papier erg belangrijk. Deze variatie heeft invloed op wat voor soort foto het is en waar de foto komt te hangen of wordt ingeplakt. PhotoArtist kan u adviseren in de juiste papierkeuze. Op deze wijze ontvangt u de mooiste print voor iedere gelegenheid.

Er is een ruime keuze uit verschillende hoogwaardige papieren. Al uw foto’s tot A3 zijn binnen 24u leverbaar. Omdat niet alle variaties van A2 formaat op voorraad zijn, kan hier een langere levertijd voor gelden. Dit gaat in overleg met u.

Foto optimalisatie voor afdrukken:
Op uw verzoek kan de foto worden doorgemeten en geoptimaliseerd voordat deze wordt afgedrukt. Op deze wijze weet u zeker dat u geen last heeft van kleurzwemen, dat er geen gaten zitten in de heldere partijen en dat de donkere partijen niet dichtlopen. Zo zit er dus nog overal in de foto detail. Deze service gebeurt handmatig omdat computersystemen niet zien wat een menselijk oog ziet. Verder is dit kosteloos en gebeurt dit alleen op uw eigen verzoek omdat dit de foto (ongewenst) kan wijzigen.
Geeft u dit dus aan wanneer u een bestelling doet?